Snijd de ongepaneerde kipschnitzels in smalle reepjes en de ananasringen
in kleine stukjes.
Maak een marinade door de ketjap manis te vermengen met 1 eetlepel
ananassap, het citroen- of limoensap, de sambal oelek en het uitgeperste
teentje knoflook.
Schenk het mengsel over het kippenvlees, schep alles goed door elkaar en
laat het 20 minuten staan.
Laat het kippenvlees daarna op een zeef uitlekken en vang de marinade op.
Bereid intussen de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven en laat
hem in een vergiet uitlekken.
Leg het kippenvlees in een kom, strooi er door een zeefje de maïzena
over en schep alles goed om.
Verhit een pan met 2 eetlepels (zonnebloem)olie en bak het kippen vlees
hierin, onder voortdurend roeren en omscheppen, in 5-6 minuten
goudbruin.
Doe er dan 2 eetlepels ananassap en de opgevangen marinade bij en laat
alles nog enkele minuten pruttelen.
Spreid er de mihoen over uit, strooi de fijngehakte bladselderij erover en
schep alles om tot de mihoen warm is geworden.
Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en strooi er aan tafel
wat seroendeng over.
Tip: U kunt het gerecht ook met drooggekookte rijst geven. Dien de rijst
dan apart op en voeg, vlak voor het serveren, 1 eetlepel zoete sojasaus
bij de kip met ananas.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |